Még mindig nyár van Hollandiában 28-31 fok, de már nem olyan sokáig, mert jön az esős időszak.
Előző héten már tényleg nehezen bírtuk a 31 fokot, nagyon elszoktunk a melegtől, így barátnőmmel hétközben is kitekertünk a tengerhez és megmártóztunk a 17 fokos vízben. Először hideg volt, de ahogy elkezdtünk úszkálni, hullámokat átugrálni jól bemelegedtünk, simán bírtunk 1.5 órát is a vízben lenni.
A hétvége nagyon gyorsan eltelt. Szombaton egy közeli Skanzenben voltunk. Voltunk történelmi múzeumban, fapapucs múzeumban, sajtmúzeumban, csokimúzeumban, hordó készítő múzeumban és szélmalomban.
Meséljenek a képek.
Korhű ruhák
Csoki múzeumban
Gyártósoron :)
Tájkép
L kezében egy nagy tábla csoki :)
Pont méret ez a papucs :)
Papucs faragó gép
A jó fapapucs titka, hogy legalább egy számmal nagyobb legyen mint a lábunk mérete és hogy még kényelmesebb is legyen ajánlott a gyapjú zokni.
Ez jó méret?! :)
Sajt múzeum
Széllapát elforgatása kézzel
Látkép a malom tetejéről
Vasárnap újból a tengerparton strandoltunk, sokkal nagyobb hullámok voltak mint csütörtökön. L is nagyon élvezte a hullámokat. Beszereztünk 2 nagy úszógumit és azzal könnyebben tudtuk a hullámokat meglovagolni. Sajnos fotók nem készültek, mert a fotógép bemondta az unalmast.
Jöjjön egy kis gasztronómia :)
Konzervbe csomagolt croissant. Fel van csavarva a tészta és fel van vágva háromszög alakba. A dolgunk csak annyi, hogy croissant formára felcsavarni, kis tejjel meglocsolni és mehet is a sütőbe. Az íze és az illata nagyon finom.
A végeredmény: 6 darab formás kis croissant :)
Következő étel amit szeretnek a hollandok az a csirke saté (hollandul kip saté) Tulajdonképpen ez egy mogyorós mártás. Hozzávalók: csirkemell, édes chili szósz, szója szósz, mogyoróvaj, kicsi tej és vietnámi szósz ( én gyömbéres fokhagymásat használtam.) Eredetileg sült krumplival tálalják és a feldarabolt csirkemellet nyársra húzzák.
Jöjjön egy kis hazai :) Herz szalámi
A hétvégére már meg van a programunk. Hágába megyünk. A következő blogbejegyzésemben részletezem, hogy merre jártunk.