HTML

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Friss topikok

Amiről még nem írtam II.

2013.03.15. 20:54 ginginke

A hétvégén otthon jártunk. Nagyon jó volt 6 hét után a családdal és a barátokkal találkozni. Minden simán ment, a hazafele út volt ami nagyon fárasztó volt. Eleve késett 1 órát a repülő, rengeteg ember be volt zárva egy kis helyre, semmi levegő nem volt. Egy helyen volt friss levegő az pedig a mosdó. Ott ment a légkondi és a levegő. A váróteremben az a sok bezsúfolt ember szörnyű volt, ráadásul már beálltak a sorba és senki sem szólt, hogy késik egy órát a gép. Hát ez a debreceni repülőtér :S

Időt tekintve a hét elején -2 fok volt, de már a hét második felében +1,+2. Hol havazott, hol esett az eső, de nem maradt meg sehol sem a hó, hamar elolvadt.

Az otthoniakkal beszélgettünk és adtak pár jó tippet, hogy mire lennének még kíváncsiak.

Az első, hogy azt a fránya kukát, hogy is ürítik ki, mert mutattam a kukáról képet, le is írtam, hogy 3 méter mélyen van az alja. Ma nagy hanggal jövő autót hallottam, gyorsan kiszaladtam és láttam, hogy ürítik a kukát, gyorsan fel is vettem videóra. Egy szó mint száz ezt a kívánságot teljesítettem :)

A másik kérés pedig az árak voltak. Azt le kell szögeznem, hogy nem mindegy, hol hol vásárolunk, mert van bolt és bolt között különbség.
Pékségben: 1 kg kenyér: 3.5 euró, 1 db almás táska 2 euró. Szinte minden péksüti megtalálható mint Magyarországon és közel 2 euróba kerül mind. Egyedül finom sós kiflit nem lehet kapni. Valószínűleg azért ilyen drága mindent, mert helyben süthetnek mindent.

Hentes: Vásárolni szándékoztunk, de csak nézelődés lett belőle. Pontos árakra már nem emlékszem, de nagyon-nagyon-nagyon drága. Valószínűleg prémium termékek vannak. Nagyon gyönyörű áruk voltak. Meglepődve néztük, hogy lehet pácolva, panírozva húst kapni.

Árak az üzletekben. Azokat az árukat írom le amit, heti szinten venni szoktunk.

Tej ami nem tartós de eláll 4-5 napig: 65 cent

1 kg teflon fehér kenyér, magvas kenyér, teljes kiőrlésű kenyér: 1 eurótól- 2 euróig.

Felvágottak ugyanolyan árban vannak mint otthon. Csirkemell sonka ami 10-15 dkg az 1 euró körül van, a szalámi pedig 1.5 euró.

Csokiiiii: Elég ritkán szoktunk venni, de azért szeretjük. A csokoládékhoz elég olcsó hozzá lehet jutni. Milka csoki ami töltve van, mogyorós, kekszes stb. : 60 - 70 cent

Zöldségek: tv paprikát nem lehet kapni csak pritamin paprikát és chilit :) 3 db-os pritamin paprika 2 euró, kígyó uborka: 80 cent, paradicsomnak kg-ja 2,50 euró.

Sajtok: Különböző korú sajtok vannak. Mi vettünk már 2-3 fajtát. Jong belegen sajtot szoktunk venni ami általában 48 napos érlelésű a külsejét pedig viaszréteg borítja. Kg-ja 4-4.5 euró, de ugyanúgy megtalálhatóak a prémium sajtok is.

Húsok: A marha hús az nagyon jó árban van. Kg-ja 5-7 euró között mozog. A sertésnek kg-ja: 6-7 euró. Csirkecombnak kg-ja: 6 euró, csirkemellnek kg-ja: 7-8 euró. Halat még nem vettünk, de az nem olyan drága. Pangasius filé amit néztem annak kg-ja: 4-5 euró.

Tojás: 10 db S-es méretű: 1,90 euró

L elmondása szerint a sör az drága, de rengeteg féle van belőle :) Ásványvízből pedig nagyon minimális a választék, ezért általában szörpözünk :)

Szinte az összes bolt megtalálható Hollandiában, mint ami otthon van a nagy bevásárlóközpontokban. A ruha árak pedig ugyanannyiba kerülnek mint otthon. Ha leárazás van akkor pedig sokkal olcsóbb, mint otthon a leárazott ruhák.

Remélem nem hagytam ki semmit, de elmondhatom, hogy átlagban majdnem annyiba kerül az élelmiszer mint otthon.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tulipanfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr905136922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása