HTML

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Friss topikok

Befogadott az ország

2013.01.28. 19:37 ginginke

Csodálatos napsütéses reggelre ébredtünk, alig volt felhő az égen. A hollandok már szélkabátba és kabát nélkül rohangáltak vagyis bicikliztek :) A hét további napjára már mondják az esőt.

A délelőtt pakolászással és lakás keresésével telt. Holnap két ügynökkel találkozunk, szerdán egyel. Megmutatja majd, hogy milyen lakásokat tud nekünk kiadni. Ma fél 1-re jött értünk egy hölgy autóval, bevitt minket Amsterdamba az Expatcenterbe  (bevándorlási központ). Kaptunk egy üdvözlőcsomagot benne napi újság, térkép, sim kártya, gumikacsa :), fapapucs kulcstartó és minden hasznos dolog ami jól jöhet nekünk. Ezen a helyen beregisztráltak minket, mint az országban tartózkodókat. Kaptunk adószámot, útlevelünkbe pecsétet, elintéztük a bankkártyát is. Kicsit szokatlan volt, hogy a bankban teával, kávéval, vízzel kínáltak minket, de itt Hollandiában ez a normális :) A hölgy aki velünk volt nagyon készségesen segített nekünk. Miután végeztünk mindennel a elvitt minket egy gyors amsterdami városnéző túrára, de éppen hogy csak láttunk valamit. Láttuk az elit gazdagok bevásárló utcáját, egy gyönyörű parkot, múzeumot, olimpiai stadiont és a rengeteg biciklist. Itt több a biciklivel járó ember, mint az autóval.

Miután hazajöttünk elmentünk a közelben lévő nagy bevásárlóközpontba nézelődni, élelmiszert venni. Hatalmas nagy itt a pláza, a debreceni Fórum eltörpül mellette. :)

Egy valamit nem találtunk az pedig a tejföl :(

Miután hazajöttünk elkezdtük csinálni a vacsit, sült csirkecomb, krumplipüré, kapros joghurtos saláta.

Itt szembesültünk, hogy valójában milyen krumplit is vettünk :)

DSCN2561.JPG

Nagyon kemény, vágni alig lehet pedig nagyon élesek a késeink. Lefordítottuk, hogy valójában milyen krumplit is vettünk: édes-süthető krumpli. Nem lettünk sokkal okosabbak ettől :) Megfőztem sós vízbe, megcsináltam krumplipürének. Ahogy megkóstoltuk egyből érződött, hogy tényleg édes és nem csak színre, de ízre is olyan mint a sütőtök :) Szerintem nem most vettünk utoljára ilyen krumplit. 

Mivel elég kicsike sütőnk van, ezért nagyon kis adagokat tudunk benne sütni, az én jénai edényem szerintem bele sem fog férni, szóval mindenből többször kicsit sütök :) Arról meg ne is álmodozzak, hogy a tortaformám bele fog férni :)

Tudni kell erről a szerkezetről, hogy mikró és sütő is egyben. 

DSCN2562.JPG

Tegnap még nem igazán ment a használata, de mára már elsajátítottam minden csínját bínját.

A végeredmény :)

DSCN2563.JPG

Mivel a mai napon csak ennyi történt velünk, ezért feltöltök egy tegnapi képsorozatot.

Amit az ablakainkból látunk. Ma reggelre már az összes hó elolvadt, így megláttuk a gyönyörű zöld pázsitot.

DSCN2531.JPG

DSCN2532.JPG

Akik tudják, hogy én milyen nagy kagyló gyűjtő vagyok, azoknak üzenem, hogy itt a fák tövében rengeteg van, tegnap szedtem is fel 1-2 szép darabot :)

(valószínűleg a tengerpartról hozták a homokot, mert abba vannak a fák beleültetve itt a környéken )

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tulipanfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr685049662

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sztike 2013.01.28. 20:28:24

Helló! Valószínűleg batátát vettetek ami nálunk is van magyarul édes burgonya. Biztos van normál krumpli is, már a németeknél sincs tejföl ne is keressétek helyette natúr joghurttal próbálkozzatok vagy creme frisch.
süti beállítások módosítása