HTML

Friss topikok

Naptár

december 2018
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31

Friss topikok

Haarlem

2013.08.30. 10:50 ginginke

Az utóbbi 2 hétben nem igazán voltunk sehol. 

Először egy 2 héttel ezelőtti eseményről írok. Augusztus 16-17-ig Haarlem főterén Jazz napok voltak. 2 nap is kilátogattunk. A főtéren 2 kisszínpad és 1 nagyszínpad volt. Teljesen el tudták különíteni egyik koncert nem hallatszott el a másikhoz.

nagyszínpad

IMG_20130816_195812.jpg

sültkrumplis

IMG_20130816_195757.jpgnagyszínpad

IMG_20130816_200128.jpg

IMG_20130817_202307.jpg

VIP páholy

IMG_20130816_200148.jpg

kisszínpad 1IMG_20130816_195547.jpg

kisszínpad 2

IMG_20130816_195443.jpg

Hollandiában most van a kagyló szezon, mindenhol akciózzák. Mi is elmentünk a halashoz, hogy megkóstoljuk. Érződött rajta, hogy nagyon friss, ráadásul nekünk nagyon is ízlett. L volt a szakács :)

halas pult

IMG_20130817_121244.jpg

IMG_20130817_121232.jpg

Íme a kagyló. Egyelőre csak 1 kg kagylót vettünk, bár a bácsika mondogatta, hogy 1 ember megeszik 1 kg kagylót. Mi bagettel ettük, így elég volt az 1 kg, bár még bírtunk volna enni :)

Recept: http://www.noltv.hu/video/4826.html

IMG_20130817_125635.jpg

IMG_20130817_132829.jpg

IMG_20130817_133009.jpg

Augusztus 18.-án voltunk 1 éves házasok, ennek alkalmából elmentünk egy olasz étterembe, ahol egy tipikus olasz menüt ettünk végig.
Az étterem honlapja: http://www.restaurantnapoli.nl/

Az előétel: Antipasto Napoli
grillezett zöldségek, mozzarella, carpaccio, olasz sonkák,

Az előételhez tartozott még bagett, fokhagymás és fűszeres vaj

IMG_20130818_185402.jpg

főétel: Spezzatino di Manzo al Crema di Tartufo
marhahús, fekete szarvasgomba krém mártással, penne tésztával, párolt zöldséggel
 

IMG_20130818_192708.jpg

IMG_20130818_192711.jpg

Deszert: citromtorta, tiramisu, csokoládé, fagylalt

IMG_20130818_195635.jpg

Az étterem specialitása egy nagy parmezánsajtba beleöntenek égő alkoholt majd belerakják a kész tésztát és összekeverik. Miután a tésztát kiszedték a vendég tányérjára úgy a sajtból felkaparnak és rászórják.

IMG_20130818_191646.jpg

IMG_20130818_200928.jpg

IMG_20130818_200921.jpg

Haarlemben készült fotók

DSCN0098.JPG

DSCN0097.JPG

DSCN0105.JPG

DSCN0112.JPG

DSCN0113.JPG

DSCN0118.JPG

DSCN0119.JPG

Az időjárással még mindig nincs semmi gondunk. Reggel kb 16-17 fok van délután pedig 22-23 fok.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://tulipanfoldon.blog.hu/api/trackback/id/tr635484436

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.